Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

MAKUCH SŁONECZNIKOWY

Specyfikacja jakości

Białko surowe

25-26%

Tłuszcz surowy

11-12%

Włókno surowe

19-20%

Makuch słonecznikowy powstaje jako produkt uboczny podczas tłoczenia ziaren słonecznika.

Zalecany jest do użycia bezpośrednio w diecie zwierząt gospodarstw rolnych, takich jak: drób, trzoda, bydło, owce, kaczki, gęsi, zwierząt futerkowych oraz rybackich.

Jest doskonałym materiałem paszowym o wysokim poziomie białka ( o dużej zawartości mentoniny),  tłuszczu oraz posiada dobrze zbilansowany skład aminokwasowy.  Ponadto zawiera istotne w żywieniu zwierząt składniki takie jak sód, siarka i wapń, jak również fosforan organiczny, wspomagający przyswajanie wapnia oraz witaminy z grupy B i beta-karoten. Warto wspomnieć, że poziom witamin z grupy B oraz karotenu jest wyższy niż w przypadku śruty sojowej.

Stosowanie makuchu słonecznikowego, wpływa na zauważalny, szybszy przyrost masy zwierząt. Ponadto przeprowadzone badania wykazały, że mieszanki z makuchem słonecznikowym pozytywnie wpływają na jakość mięsa, przyczynia się temu wysoka zawartość kwasów wielonienasyconych (PUFA) względem jednonienasyconych (MUFA).

Prowadzimy sprzedaż makuchu słonecznikowego w formie mielonej, pakowanego w worki 25 kg.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem