Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

MAKUCH RZEPAKOWY

Specyfikacja jakości

Białko surowe

31-32%

Tłuszcz surowy

11-12%

Włókno surowe

10-11%

 

 

 

 

 

 

 Makuch rzepakowy jest produktem ubocznym przy produkcji oleju rzepakowego.

Jest on bardzo wartościowym składnikiem pasz dla zwierząt hodowlanych, między innymi: drobiu, żywca wieprzowego, bydła mlecznego i opasowego.

Makuch rzepakowy ze względu na wysoką zawartość białka i jego dobrze zbilansowany skład aminokwasów może być traktowany jako zamiennik importowanej poekstrakcyjnej śruty sojowej dla zwierząt gospodarskich.

Pod tym względem przewyższa poekstrakcyjną śrutę rzepakową, ponadto ma lepszą smakowitość, wyższą zawartość kwasów tłuszczowych oraz stanowi lepszy komponent wspólnie z poekstrakcyjną śruta sojową.

Prowadzimy sprzedaż makuchu rzepakowego w płatkach, pakowanego w worki 40 kg.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem