Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

OLEJ RZEPAKOWY RAFINOWANY, Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA

Oferujemy olej rzepakowy rafinowany doskonały z pierwszego tłoczenia, który jest bardzo dobrej jakości. Można go stosować do pieczenia, smażenia, surówek i sałatek. Jako podstawowy składnik sosów
i majonezów nadaje im gładką konsystencję oraz podnosi walory odżywcze.

Klienci nabywający ten olej cenią go za to, że nie pryska przy smażeniu
i wysmaża się wolniej w porównaniu do innych olejów dostępnych
w sklepach. Jest to związane z tym, nasz olej nie posiada żadnych domieszek i składa się w 100% z oleju rzepakowego rafinowanego.

Jest najbardziej popularnym olejem stosowanym w naszych kuchniach. Specjaliści od żywienia przyznają,
że olej rzepakowy ma najlepiej zbilansowany skład kwasów tłuszczowych.

W jego składzie jest dość dużo polinienasyconych kwasów tłuszczowych, a zwłaszcza kwasu linolenowego 8-12%. Życiowo ważne, niezastąpione kwasy tłuszczowe polinienasycone w organizmie nie są syntetyzowane, dlatego powinno się je otrzymywać wraz z pokarmem.

Ponadto olej rzepakowy zawiera najmniej ograniczanych kwasów tłuszczowych nasyconych (6 proc.) i dość dużo mono nienasyconych (61 proc.), które nadały rozgłos olejowi z oliwek. Badania wykazały, że umiarkowane spożycie oleju rzepakowego zmniejsza ilość cholesterolu, zarówno „złego”, jak i ogólnego. Uważa się, że może on powstrzymywać powstawanie zakrzepów oraz chroni przed arytmią serca.

Prowadzimy sprzedaż detaliczną i hurtową oleju rzepakowego rafinowanego w butelkach od 0,5 litra do 5 litrów oraz luzem.

Przy zamówieniach hurtowych dostawa oleju odbywa się naszym transportem.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem