Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

SIEMIĘ LNIANE BRĄZOWE

Siemię lniane brązowe poprawia pracę jelit, pamięć oraz koncentrację. Polecany jest osobą zmagającym się ze wrzodami, zaparciami, biegunką, wzdęciami, łagodzi objawy menopauzy.

Siemię lniane po spożyciu powoduje uczucie sytości dlatego powinny go spożywać osoby którym zależy na zrzuceniu zbędnych kilogramów.Ponadto podobnie jak len złocisty nawilża chore gardło oraz śluzówki, powodując szybszą ich regenerację.

Nasiona dzięki dużej zawartości kwasów Omega-3 szczególnie polecane się osobom, które rzadko spożywają ryby jako ich substytut.

Zastosowanie:

1 łyżkę siemienia lnianego(można również zemleć) zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Pić 2-3 razy dziennie. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem owoców, jogurtów, mleka czy miodu.

Siemię lniane powinno się zemleć na świeżo bezpośrednio przed dodaniem do potraw, ponieważ związki znajdujące się w ziarenkach bardzo szybko się utleniają co powoduje utratę dużej ilości cennych właściwości.

Mielone siemię lniane można dodawać do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych, musli, warzyw, do wypieku chleba na zakwasie.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem